2015-07-05

Medlemsförmåner


En spot att surfa på!!
Nog den viktigaste och mest självklara punkten.  Under åren som gått har det varit på tapeten att klubben skulle vara tvungen att flytta samt diverse andra inskränkningar i verksamheten. Detta har vi i positiv anda med kommunen lyckats förändra och omformulera.

Det som tar vår uppmärksamhet just nu är att ett naturreservat skall bildas på på Klagshamsudden och klubbens verksamhet kan komma att begränsas.  Utan en klubb som aktivt bevakar och belyser konsekvenserna för windsurfingen så kan faktiskt denna spot komma att försvinna på sikt.  Klubben kommer som ett led i detta arbete att genomföra och dokumentera ett långsiktigt visionarbete för att lättare kunna föra diskussioner med berörda parter och medlemmarna.  Har du ideer av mer långsiktig natur kring klubbens framtida verksamhet och gestaltning hör gärna av dig!

Förvaringsplats för bräda
Förvaringsplats för bräda kan bokas genom info@surfclubklagshamn.se.
Kostnad 400 kr/år för en normal brädplats och 600 kr/år för en extra bred. Grönområdet framför förvaringscontainrarna är avsett för riggning. Var rädd om andras vindsurfingprylar genom att hålla containern låst.

Den mysiga klubbstugan
Du har tillgäng till kylskåp, spis, grill, mikrovågsugn och kaffebryggare. Porslin, bestick, och grytor, el, vatten, värme och sophämtning finns också.  Allt detta på första parkett vid havet. Det är garanterat billigare att gå med i klubben än att köpa sig en strandtomt. Vi har tyvärr ingen diskmaskin så det är viktigt att var och en diskar efter sig. När du lämnar klubbstugan sist så tänk på att låsa, larma och släcka ner.  Kort och kod behövs för att komma in.

Omklädning
Uppvärmda omklädningsrum finns för både damer och herrar. Ingång bredvid duschen. Nyckeln hänger inne på en av stolparna i klubbstugan. Siste man får äran att släcka, städa, låsa och hänga tillbaks nyckeln.

Dusch
En kall och härligt uppfriskande dusch finns på stugans långsida.

Toaletter
“Våtrumstoa” finns mellan omklädningsrummen. “Torrtoa” finns i klubbstugan.
På föranleden fråga:  båda toaletterna är vattenklosetter.

Uthyrning av skolbrädor 
Uthyrning av windsurfingutrustning sysslar vi i princip inte med.  Men ingen regel
utan undantag.  Är vi på plats så är det bara att fråga.

Måndagssurfing
Passa på att delta i vår måndagssurfing.   Vi startar 17:00 från i början på maj och kör
på tills kylan och mörkret tar över på hösten.  Som medlem lånar du fritt från vår skolcontainer
under kvällen.   Denna klubbdag har utvecklats till en given samlingspunkt för nya och gamla medlemmar och är den perfekta mötespunkten efter du gått kurs eller är ny i sporten.  Här knyter du nya kontakter i sporten.

Det finns alltid erfarna surfare på plats som mer än gärna hjälper till med allt från hur du riggar dina prylar till nya "moves" på vattnet, våga fråga!   Eftersom vi kör på fast tid så blir det ofta lättvindssegling och därmed perfekta förhållanden för dig som verkligen vill passa på att utvecklas mellan planingstillfällena.  Vi fokuserar på att alla skall komma vidare med "lättvindsfreestyle". Det finns alltid ett nytt trick att gå vidare med och tro oss... lättvindssurfing kan bli rätt svårt om man vågar utmana sig själv!

En perfekt kombination av fysisk träning, balans och rigghantering.   Det är egentligen endast genom lättvindssurfing som du kan bygga upp en riktigt intuitiv känsla för vinden, vågorna och balansen. Du kommer tacka dig själv när det är dags att planingssurfa.

När det är bra väder så drar vi oftast igång grillen så ta med lite att grilla och passa på att hänga och gagga lite efter sessionen.  Nyckelansvarig finns nästan alltid på plats så det går bra att fixa passerkort samt nycklar till containrar.   Känn er hjärtligt välkomna!


Vindsurfingskola
Se under menypunkten upp till vänster.

Motorbåt
Klubben har en motorbåt som i första hand är avsedd att användas som arbetsbåt vid stenmarkeringar även om det står Rescue Boat på sidan.  Båten får dock endast användas av de klubbmedlemmar som har tillstånd.  Vid nödsituation ring i första hand sjöräddningen.

Harmoni
Njut av naturen och tystheten. Låt friden ge energi.
Vid frågor kan du även kontakta övriga medlemmar eller styrelsen.

Avgifter
Medlem - 450kr / år
Familjemedlemskap - 500kr / år
Passerkort - 50kr. Engångs avgift.

Brädförvaring: Normalplats 400kr / år, extrabred 600kr / år (brädan måste vara över 70cm bred).
Containernyckel deposition - 200 kr.

0 comments: