2008-06-30

Om Klagshamn

Klagshamn ligger strax sydväst om Malmö ute på en halvö som är ett naturreservat. På land finner du stora riggytor precis vid stranden och ute på vattnet är det perfekt för nybörjare, freestyle eller speed då det är oerhört långgrunt med perfekt plattvatten (på ostlig vind). Stället fungerar bra på de flesta vindriktningar men den största anledningen till att åka hit är för den beryktade brisen som innefinner sig på vårkanten. Det ska helst vara en grundvind på minst 5-6 m/s från ost till sydost för att den ska kicka igång ordentligt. Då inte ovanligt med vindstyrkor uppemot 10-15 m/s. Klagshamn är även ett tillhåll för Surfclub Klagshamn. De har en klubbstuga utöver det vanliga med kök, toalett, dusch, vindmätare och förvaringscontainrar. Man bör känna till att det finns lite stenar här och där men de brukar vara uppmärkta.


Brisen kommer...

Det är perfekt vindriktning, dvs sydost. Du kan förvänta dig 5,7 - 4,7 i segelstorlek.

Klagshamn rockar för freestyle!!!

Det är en speciell känsla att bara speeda fram över vattnet och se botten så pass nära.

Bra ställe för speed, speciellt på ostlig bris då det blir mycket platt. Tänk dock på att det finns grunda sandbankar så välj ditt spår rätt : )

Goda parkeringsmöjligheter och stora riggytor precis vid vattnet. Det kan inte bli mycket bättre än så här!
Klubbstugan med "våtutrymme" i vänstra delen med omklädningmöjligheter och toalett. Utomhus till vänster i bild ses även utomhusduschen. Observera vindmätardisplayen i fönstret längst till höger

Klubben har ett komplett kök.


Klubben har tillgång till en båt.

För dig som vill bli medlem finns goda förvaringsmöjligheter.

Det är aldrig fel att grilla lite efter surfet.För att komma till Klagshamn (från Malmö) åker du på E22/E6:an mot Trelleborg. Du kör av vid avfarten där det står Klagstorp. Därifrån kör du rakt västerut på Borrbackevägen in i det lilla samhället Klagshamn. Du ska ta dig ut på halvön och när du väl gjort det kommer du slutligen till denna trevägskorsning där du tar vänster. Du åker på en liten slingrig grusvägen några hundrameter, sen är du framme. Sök på Hitta.se på Klagshamn för en detaljerad karta på sista biten.

/skrivet maj 2006 av Gustav Settervik

0 comments: