2008-07-23

Rapport från helgens kurs

”TÄNK OM DET KUNDE SLUTA BLÅSA SÅ FÖRBASKAT i varje fall när jag kör kurs” sa BadJanne efter helgens övningar.

Redan på fredag förmiddag drog vi ut med husvagnen för att träffa Marie och Nils från Linköping. Dom hade gått kurs i Kroatien och var på besök i Malmö och ville absolut hyra brädor innan veckans nybörjarkurs skulle starta klockan 17:00. Vilken energi dom hade båda körde tre timmar utan paus och var hellyckliga när dom kom upp.
”Klagshamn är fantastiskt” sa en trött Marie när hon betalade för hyran . Hur dags kan vi komma imorgon?

Den nya kursen (nr 2) bestod av Jennie, Maria, Alexander och Mikael och dom var också verkligen helladdade. Själv funderade jag dock på att ställa in när jag kollade vidmätaren. 8 m/s medel och 10 i topp. Efter lite teori och simulator träning var det så dags att ge sig ut på vattnet och trots den starka vinden kunde alla surfa lite fram och tillbaka efter en timme.

Kursen avslutades med en tävling på lördagen. Jag hade lagt ut bojar som dom skulle runda. Marie vann tätt följd av Jennie occh när vi stod i målfållan sa Marie lite kaxigt till Jennie ” skall vi segla ett race till och låta killarna vinna” Vid avslutningen hade alla redan bestämt sig för att köpa egen utrustning och det blev mycket diskussion om brädtyper segelval mm.

Jag fick 15 minuters matpaus innan nästa kurs drog igång. Detta var ett specialarrangemang för Annete Juul Möllers kusiner från Halmstad och Göteborg 5 personer skulle ”lära” sig surfa på två timmar. Det var en riktig utmaning. Det lyckades trots världens oväder med ösregn och vindbyar över 10 m/s. (Niels Juul Möller berättar mer om detta i separat artikel.) Klockan sex på kvällen kom Marie och Nils från Linköping tillbaka och körde ett tre timmars pass igen. ”Det här är mycket roligare än att sitta på Lilla Torg, Hur dags kan vi komma imorgon” sa en trött Marie när dom åkte hem. Själv var jag nog ännu mer trött och somnade utan kvällsgroggen i husvagnen halv tio.

Nästa kurs drar igång på onsdag det finns två platser kvar. Det blir oxå en kurs till helgen. Känner du någon som vill gå ring Janne på 040-270 200 eller skicka ett mejl till surfjanne@surfpost.se

Surfmeister Janne


Det var inte så jag menade när jag sa fall av...


Glada deltagare på kurs 2

Janne visar kurs 3 hur man ska göra
Kurs 2 på vattnetMarie gör ett perfekt slagMarie stilar
Simulatorkurs för grupp 3
Starten har just gått

1 comments:

SurfClub Klagshamn sa...

I lördags (den 19:e juli) var vi ett gäng glada kusiner som träffades för att ha en trevlig dag tillsammans på klubben. Allas vår 'BadJanne' arrangerade en nybörjarkurs för hela gänget, komplett med surfsimulator och allt! Detta var mycket uppskattat av alla, och med några kompletterande råd från Janne (som var med ute i vattnet) kunde alla surfa iväg efter en kort stunds övning. En kraftig regnskur försökte skrämma upp de nyblivna surfarna på land, men icke sa nicke! Av de permanenta leendena på allas ansikten tror jag knappt att de märkte det! Vi kan bara buga och tacka Janne och Surfclub Klagshamn för en härlig dag! Vi kommer igen!

/Nisse