2008-08-31

Kräftkalaset

Sol, hög luft och nästan vindstilla. En perfekt höstdag skulle de flesta normala människor tycka. Men det är klart, vi surfingnördar var kanske lite deppade over att vinden svek och att KM:et hade skjutits fram. Vi behövde helt enkelt peppas upp. Så medan vinden gjorde kräftgång förberedde vi oss på partaj.Sådär vid 6-snåret började folk strömma till klubben med färgglada kräftfat, snaps och öl och om jag inte helt misstar mig anar jag att några hade tjuvstartat – en och annan nos matchade kräftorna förvånansvärt väl och stämningen var hög från redan från första snapsvisan.

En extra krydda till kvällen var att fem av våra nya medlemmar var med och kalasade. Familjen Nystrand kom med en nyförskaffad dykarmakapär som John testkörde under vattnet. Han gjorde med ens nya fynd. Vem visste t.ex. att det ligger en bit järnvägsräls där ute?Stort välkommen också till Linda och Christian som samma dag tecknade medlemskap, tog lektion och var med på festen på kvällen och dessutom bjöd på riktig sångtalang. Härligt. Heja, heja!

När våra nya vänner började droppa av och sången klingade ut stod vindmätaren på 0 m/s, solen gick ner över horisonten och himlen fylldes av stjärnor. Vi blev sådär vänskapligt nostalgiska som sig bör på kvällens sluttamp. Uffe stegade upp på bordet och höll sitt tal; vilket år det har varit. Och fan vad vi är bra!

//Cecilia Björkland

(Tack för bilderna Johan!)

0 comments: