2008-09-16

Resultat F2 Speedchallange i Klagshamn 13-14 september 2008Prognosen så osäker ut ända in i det sista, men vi beslöt oss för att köra trots allt. Vi lyckades genomföra 4 heat i vindstyrkor mellan 6-10 m/sek som pendlade mellan O-NO. Det var mao platt som en pankaka och stora segel som gällde, trots detta så uppmättes farter över 30 knop nästan omedelbart. Detta trots att en fiskare bestämde sig för att lägga ut nät rakt över hela bana mitt i heat 1...

Heat 1 präglades av gansa lätta vindar, men trots detta så var Markus Emanuelsson (F2/North)på hugget och tog segern i detta heat med en hastighet under 10 sekunder på 30,58 knop. Därefter kom Daniel Borgelind (Fanatic/Neil Pryde) på andra plats följt av lättvindsraketen Ulf Sjöstedt (F2/North).


I heat nummer 2 ökade vinden succesivt och man såg ideligen de tävlande åka in och byta segel och bräda för att kunna segla så fort som möjligt. Även i detta heatet kom Markus etta, föjlt av Ulf och på tredje plats Daniel.

Heat 3 var det blåsigaste på dagen och de snabbaste tiderna sattes i detta heat. Markus hade en bra dag och vann även detta heat med en hastighet under 10 sekunder på 31,18 knop, på andra plats kom Daniel och på tredje plats kom David Kruse.


Heat 4 bjöd inte direkt på några fartupplevelser.... Vann gjorde i alla fall Ulf följt av Markus på andra plats och med Robert Klang från SCK på en fin 3:e plats.

Slutresultat:

1. Markus Emanuelsson (F2/North)
2. Ulf Sjöstedt (F2/North)
3. Daniel Borgelind (Fanatic/Neil Pryde)
4. Tobias Hed (Starboard/Mauisails)
5. David Kruse (Tiga/North)
6. Robert Klang
7. Mats Hartvig
8. Glenn Alenäs
9. Anders Björkqvist
10. Gustav Enocksson
11. Deniel Nerhagen
12. Lars Bjärkling
13. Jan Lagerstedt
14. Felix Enocksson
15. Marec
0 comments: