2009-08-17

25-årsjubileum - Resultat och rapport från Per Andersson minnesrace 2009

Folk hade kommit från när och fjärran för att vara med och hedra Per samt fira klubbens 25-års jubileum. Dock var vädret ingen vidare historia så lördagen inleddes med spöregn med en sydlig vind på ca 10 m/s. På programmet stod 2 heat longdistance innan det var dags för grillad gris och partaj på kvällen.

Longdistance kan liknas vid en väldigt lång slalomtävling där man endast rundar yttra märket 1-2 gånger. Helgens vindar gjorde det dock svårt att lägga en bana som var så pass lång som tävlingsledningen hade önskat. Runt 11-tiden på lördagen gick starten för heat 1, regnet forsade ner vilket gjorde det omöjligt att se det yttre rundningsmärket som låg rakt väster ut, nästan ute i rännan där de stora båtarna går.

Heatet bjöd på stora vågor, mycket sjögräs, en hel del omkörningar samt en och annan räddad seglare. Efter lunch var det tänkt att heat 2 skulle gå, men pga av att vinden konstant vred för att till slut lägga sig helt och hållet så avbröts tävlingen efter några misslyckade försök med att genomföra heatet.

I vilket fall så blev vädret helt perfekt för ett beachparty och på kvällen samlades ett glatt gäng för att äta grillad gris, dansa vilt till livemusik samt insupa sportdryck sent in på småtimmarna - ett minst sagt lyckad kväll.

Dagen efter var det högsommar väder med strålande sol, varmt och en svag vind ifrån sydväst. Tävlingsledare Robert Klang bestämde att avvakta mer vind vilket alla prognoser pekade på. Förmiddagen fick därför bedrivas med att bli av med huvudvärken som vissa hade fått kvällen innan...

Efter lunch ökade vinden något och vi bestämde oss för att försöka genomföra ett heat, tyvärr blåste det dock inte tillräckligt länge utan vinden envisades med att lägga sig så fort vi hade kört ett varv i banan. Efter 2 misslyckade försök så bestämde vi oss därför för att avbryta tävlingen för att istället genomföra prisutdelningen.

En lyckad helg var därmed till ända och ett stort tack ska alla människor ha som har jobbat med detta evenemang under året.

Resultat Carbon-klassen:
1. Paddy Boyum
2. Ulf Sjöstedt
3. Tobias Hed
4. Thomas Althin
5. Anders Björqvist
6. Jonas Thell
7. Marek Bialas
8. Thomas Bergström
9. Alexander Ekman
10. David Kruse
11. Daniel Nerhagen
12. Peter Hagström
13. Ulf Breselius

Reslutat Freeride:
1. Lars Persson
2. Petter Frostell
3. Richard Dahl
4. Nemo Bergnehr
5. Per-Erik Lindahl
6. Jonna Bergström
7. Jan Lagerstedt

Tack igen till våra sponsorer för kanonpriser till tävlingen och lotteriet:De ivriga börjar rigga i kalasvädret, not:


Det börjar fyllas på:


Starten:


Etta i mål:

Tvåan:

Vinnaren av Per Andersson minnesrace:


Det läckra vandringspriset skapad av Rose-Marie Bengtsson


De andra vinnarna:


Let the games begin:


Middagen:


Offret:


Köp en lott!


Lotteripriser:


Gladare än grisen: en lotterivinnare (och många avundsjuka):


Bandet med egen dance crew:


I just gotta say... I love you mate:


Om ni har egna bra bilder från dagen säg gärna till!

0 comments: