2010-03-07

Sol, vind och..... mycket is.

I lördags fick jag ett samtal från Marek som var på plats utanför stugan med Kalle och sina 'isjakter' (beauty is in the eye of the beholder, right?). Isen hade tydligen stabiliserats under veckan och sågs som säker för att ge sig ut på.

Riktigt nog, när jag kom fram var pojkarna redan ute och seglade. En halv timme senare dök Putte upp för en premiär med sitt nya bygge. Jag slängde upp en 5.4 på brädan och gled ut i en lätt fläktade bris från NO. Efter en timme hade vinden ökat och gav ok tryck i riggen, 3-5 m/s, men isen var rätt knölig för min bräda så jag hade svårt med att trycka på då jag studsade omkring och fick aningar av spinout. Isjakterna med sin 'stötdämpning' flög omkrink obekymrade.

Jag provade Kalles jakt med ett enda krav och det var att ta jipparna i tre faser så att inte belasta masten för mycket, uppgiften klarade jag genom att slår egenom vinden istället. (Men bejesus, vilken acceleration) En halv timme senare efter han fick tillbaks sitt 'spjut' stod han på isen med masten delad på ett nytt ställe.

Bildbevis från dagen...


Och några från Fredrik Zanders:


0 comments: