2010-05-30

Helgens Speedtävlingen i Klagshamn blev dramatisk.22 personer hade kommit för att deltaga i Wallén Sport Speed Cup. Mer än hälften av startfältet kom från Göteborg och SCK representerade med 4 man.Lördag 29 maj bjöd på strålande sol och det kördes ett heat på förmiddagen som ströks pga för lite vind. Endast Marek var över 27 knop.

Söndag 30 maj hölls skepparmöte 09.10 och det genomfördes totalt 4 heat. Vädret hade nu slått om och vinden pendlade mellan ost och sydost 7-10 m/s.

En av startbojarna slet sig och Johan Gelander fick fungera som ankare, snyggt jobbat. Under heat 4 upptäcker Uffe att en person med svart segel har problem ute vid piren. Han seglar in och kör ut med klubbens Rescue båt. Väl plockat upp den utmattade surfaren som fått kramp så lägger motorn av. Turligt nog står det några horngäddefiskare allra längst ut på piren. Patrik försöker kasta en tamp till dom men den når inte fram. En av fiskarna går ut i vattnet och lyckas få tag på tampen när vattnet når honom till midjan. Tyvärr hade han sin mobil i fickan och den tålde inte vatten.


Dubbelräddning

Patrick har en båt i hamnen som han hämtade och den dubbla sjöräddningen fick ett lyckligt slut. Under tiden som folk packade ihop sina prylar räknade Jester och Gustav ut resultaten medan fru Klang och fru Emanuelsson gräddade våfflor.

För flera bilder kolla i denna artikel.

Resultatet ser ni här.

0 comments: