2010-05-03

Stenmarkeringsarbetet är klart!

Nu är vi klara. Många helger och olika arbetsteam har härdat regn, vind och solbränna ;) för att markera nästan 100 stenar.

Att tänka på:

1. I år har vi använt, till största del, snökäppar istället för master. De är kortare och vid mycket högt vatten kan de försvinner under ytan. Men i sådant fall är stenen långt under ytan. Som test har vi satt på tejp på käpparna för att de ska synas bättre, vi får hoppas att de inte försvinner med vinden.

2. Bojarna ska man hålla ett bra avstånd från, minst 5 meter, eftersom repet ändrar längd vid hög- och lågvatten. Vissa markerar t o m två stenar.

3. Längst söderut finns det en extra lång mast som har en frigolitblock som 'flagga'. Denna är den sydliga gränsen. Östgränsen börjar egentligen med de två första stenarna som är bara några meter från land och rakt söderut. Trots denna gräns så har vi markerat 3 jätte stenar, som ligger öster om denna gräns och runt 500m från land. Men tipset är alltså att hålla sig inför gränsen i öst för att slippa obehagliga överraskningar.SCK tar inte ansvar för att alla stenar inom området är markerade. Det är nästan omöjligt för att sandbanken förflyttar sig varje år. Den slukar vissa stenar och ta fram nya. Allra bäst är att segla där det är djupt.

Mvh,

Surfclub Klagshamn.

1 comments:

Basse sa...

Bra jobbat!