2010-06-20

Bara tjejer (nästan)

är dig vindsurfa med Badjanne har nu startat och det är helt otroligt. Redan nu har jag 22 tjejer och 16 killar som vill gå på kurs. Flera elever är under 15 år och det bådar gott för ”the next generation.” För mig är kvalitet viktigare än kvantitet och ett mått på om jag lyckats är att eleverna kommer tillbaka och hyr utrustning och kanske till och med blir medlemmar.

I strålande solsken och 4 m/s drog jag igång årets första kurs i torsdags eftermiddag och alla fixade en femton-trettio. Det betyder efter simmulatorträning på land så kan dom inom femton minuter på vattnet segla minst trettio meter rakt fram.

Fredagen blev en tuff prövning för eleverna med 8 m/s, men alla kämpade tappert i tre timmar.
Ett gäng underbara tjejer kom ut på lördagen och dom fick en härlig eftermiddag i vindar upp till 10 m/s. Lustigt nog ägde dom Klagshamn eftersom nästan alla andra var hemma och kollade bröllopet mellan Victoria och Daniel.


Hang Loose

Söndagen bjöd åter på en fin surfdag och Nils 13 år med pappa Per 52 som gått kursen torsdag-fredag kom igen. Dom hade hyrt utrustning även på lördagen och nu blev dom medlemmar direkt. Detta är toppen sa Nils när han visade Pär var skåpet skulle stå.


Familjefajt mellan Nils 13 och pappa Per 52 år

Det finns ett fåtal platser kvar på sommarens kurser.
Är du intresserad mejla till surfjanne (at) surfpost.se

Hang Loose
Badjanne

0 comments: