2010-08-20

Intresset för windsurfing ökar enormt

När jag blickar tillbaka på sommaren som gått kan jag konstatera att windsurfingen är på väg mot ett nytt 80-tal.

Ni som var med på den tiden minns kanske att nästan alla bilar hade en bräda på taket (oavsett dom var surfare eller inte, det var bara häftigt) Windsurfingen har blivit mycket enklare nu så folk använder sin utrustning.

Samtliga containerplatser är oxå uthyrda och det är riktigt skoj att se hur många som köpt nya prylar i år. Speciellt nybörjare som Karin, Astrid, Saffra, Anna, Martin, David..........
Många riktigt gamla medlemmar har oxå kommit tillbaks och reunionen är ett faktum.

Jag har kört nio surfkurser och har underlag för tre kurser till som står på kö för nästa säsong.
Riktigt kul är att så många ”kids” i ålder 8-13 deltagit. Kan oxå nämna att tjejerna dominerat med mer än 60% på kuserna. När jag frågade hur det kunde komma sig svarade en av dom så här: ”Tjejer vill visa att dom kan, osså har killar börjat rida”


Våra kids

Klubbens sex skolbrädor har varit uthyrda mer än 360 timmar. Omräknat blir det en och en halv vecka per bräda. Vi har oxå fått många nya medlemmar. Flera är familjer med småbarn som uppskattar den trygghet och gemenskap som finns inom klubbens område. En del före detta kitare har gått över till vindsurfing samtidigt som en del surfare har gått över till kite vilket är en naturlig utveckling.

Nu inväntar vi höststormarna så vi kan få testa våra nya, (eller gamla) prylar på riktigt.
Min Carbon Art SP53 har just anlänt från Nya Zeeland och min trasiga rygg börjar läka så målet med 35,19 knop bör vara inom räckhåll denna säsongen.Badjanne

0 comments: