2011-08-21

Resultat Per Anderssons minnesrace 2011


Det blev en alldeles perfekt dag (eller i alla fall förmiddag) då hela 20 taggade personer var sugna på att göra upp om titeln. Solen sken, värmen var på plats och det blåste en schysst västlig vind på ca 10 - 12m/s - perfekta förhållanden för en slalomtävling. Vi inledde med att snabbt köra 3 heat för att därefter ta en lite längre paus.
Heat 1 inleddes med att en av favoriterna, Robert Klang, var överladdad och var nära på att tjuvstarta och fick därför slänga sig i vattnet precis innan startlinjen vilket resulterade i en usel start där han kom iväg sist. Framme i täten fightades istället Paddy Boyum, Ulf Breselius & Jonas Frii tillsammans med Lasse Persson, där den senare av dem till slut vann första heatet med stor marginal till allas stora förvåning. Lasse seglar nämligen bara en gång/år och med prylar som är 17 år gamla...
Bakom Lasse blev det däremot väldigt rafflande då Paddys uthal lossnade och Ulf körde bort sig totalt, allt i sista gippen och på något mirakulöst sätt lyckades istället Robert Klang snirkla sig igenom hela startfältet och knipa en andra plats - imponerande.
I Heat nummer 2 så fortsatte Lasse visa att det funkar alldeles utmärkt att köra på gamla prylar och han knep segern även denna gång. Problemen fortsatta för förra årets vinnare, Paddy Boyum, som inte inte riktigt kändes igen - Paddy bjöd på både kastfall och dåliga gippar, något man aldrig brukar se honom göra. Paddy avslutade heatet med att segla på fel sida om bojen och därmed var hans chanser att vinna i år i princip borta.
I Heat 3 däremot så hade segermaskinen Lasse börjat bli ordentligt trött och Paddy kunde till slut knipa en heatseger. Långväga gästen Mats Bodlund seglade bättre och bättre och tog en fin andraplats och Jonas Frii tog sin tredje raka tredjeplats.
Efter en snabb återhämtning på stranden så bestämde vi att försöka köra fler heat, dock blev vinden allt svagare och efter att ha försökt få iväg startfältet 2-3 gånger bestämde vi att vänta inne på stranden istället. Vinden kom dock aldrig tillbaka utan tävlingen avbröts och det blev istället fest på kvällen.
Resultatet efter 3 genomförda heat blev enligt nedan (sista placeringarna kan komma att ändras, är något fel - hör av dig)

1. Lasse Persson Neil Pryde/RRD
2. Robert Klang North/Starboard
3. Jonas Frii North/
4. Mats Bodlund Neil Pryde/JP
5. Anders Björkqvist Loft/Carbon Art
6. Ulf Breselius
7.Thomas Bergström
8. Marek Bialas
9. Mats Hartwig
10. Alexander Ekman
11. Fredrik Isaksson
12. Patrik Birkler
13. Richard Dahl
14. Jonas Thell
15. Tomas Jönsson
16. Paddy Boyum
17. Thomas Althin
18. Robban Hermodsson
19. Magnus Gerward
20. Erik Hermodsson

En mycket rolig och enkel tävling att arrangera tyckte tävlingsledare Tobias Hed och tackar därmed att som har varit med och arrangerat tävlingen samt sponsorerna (Active Sports, Robbans sport & OnTopsports & surfspot.se

0 comments: