2013-07-26

Förändringar ute vid klubbstuga

Som ni kanske kommer ihåg så hade vi en segdragen diskussion med stadsbyggnadskontoret för ca 1,5 år sedan gällande detaljplanen för klagshamnsudden. Det som såg tämligen mörkt ut för klubben gällande vår framtid blev till slut en helt OK uppgörelse med att klubblokalen, containers mm fick vara kvar - dock skulle vägen ändras så att vi skulle få parkera bakom klubbstugan och containers.
Nu i veckan så dök plötsligt då upp maskiner igångsatt av gatukontoret för att verkställa detta beslut, det innebär då att det inte längre är möjligt att parkera nere vid vattnet och att man just nu inte heller kan köra fram till containern och lasta på/av sina saker. 
Vi tycker inte att resultatet är enligt vår överenskommelse och vi kommer därför att jobba på att få nuvarande lösning förändrad. Vi tycker t.ex inte om att man har byggt en ganska stor vall som man måste ta sig över för att kunna surfa (och som dessutom skymmer bilarna när man är på vattnet), vidare är det för få parkeringsplatser och slutligen så måste vi kunna ta oss till klubbstugan/containers med bil.
Dock utgår vi ifrån att detta kommer att ta tid så nuvarande lösning är nog något som dessvärre kommer att "drabba" oss alla under den närmsta tiden


4 comments:

Badjanne sa...

Finns det protokoll och ritningar från de möten ni haft där detta diskuterats men Anna Sohlberg?
Vem ansvarar för "underhåll" av den höga vallen. Misstänker att de kommer att så gräs där. En så brant vall blir hal när det regnar och hur kul är det att bära en bräda över en hal vall i 15 m/s. Bilarna kanske vi inte kan se i alla fall om de står bakom containrarna så det är kanske inget argument. Hur byter man ut en container? Hur löses soptömning, båtförvaring. servicebilar som levererar material för upprustning av stugan måste komma fram med virke mm. Hur kommer räddningstjänsten fram vid olycka. Det kan ju vara en fågelskådare som bryter benet i ett kaninhål. Tävlingar kan vi förmodligen glömma i framtiden.

Anonym sa...

Vad kan vi som medlemmar göra för att hindra vallen och få en vettigt och stor parkering? Skriva till någon person på kommunen eller en gemensam skrivelse?

/Magnus W

Anonym sa...

Jag tycker att vi som medlemmar skall kräva att kommunen lägger vidare avspärrningar på vänt tills vi kommit överens om en vettig lösning. Den lilla tvättlapp till parkering som nu anlagts håller kommunens minimimått för en dubbelparkering; 12 meter.

Här blir det snabbt fullt en blåsig dag. Att vända med kärra låter sig inte göras. Här skall det kopplas loss och krånglas. Till vilken nytta? Är detta helt och hållet en tjänstemannaprodukt eller finns det några politiska partier som vill ha detta? Någon som vet? Kan ju vara bra att veta till nästa kommunalval.

// Ove Lendemar

Glenn sa...

Finns massor av folk som inte är medlemmar men som ändå kör dit när det blåser. Varför i sjutton skall man ändra på något där överhuvud taget? Bättre att lägga tid och pengar på nogot annat. Hoppas verkligen det är bidragstagare som är där ute och gräver parkering med spade, för malmö går en miljard back varje år!! Hutlöst, åt vilket håll håller våra politer på att dra vårt land!