2013-09-17

Svenska speed touren gästar Klagshamn i helgen

Åter dags för SVF Speed Cup 2013 i Klagshamn den 21-22 september, en deltävling inom svenska windsurfing touren i speed.
Hela svenska eliten inkl några lokala hjältar ifrån klubben kommer att vara med och tävla. Målet är att segla en given sträcka så fort som möjligt
*****
VIKTIG UPPDATERING 19/9

Vi kommer att justera tiderna något inför tävlingen i helgen baserat på vindprognosen.
Registrering kommer att ske mellan 12.00-13.00 istället på lördagen och därefter får ni vara beredda på att segla sent in på kvällen både lördag och söndag. Tävlingen kommer alltså inte att sluta 16:00 på söndagen utan fortsätta tills det blir mörkt i värsta/bästa fall.

Anledningen till detta är att det i prognoserna är ganska tydligt att det ska bli mer vind ju längre vi väntar - just nu visar SMHI t.ex rejält med vind i nästa vecka (upp till 22m/s) och detta startar gradvis från lördagen och framåt.

Hoppas detta är OK för alla, det gäller ju att få segla istället för att stå på land och vänta på bättre tider.


******

Klubbens egen Ulf Breselius är den som har kört snabbast mellan pinnarna & stenarna i Klagshamn när han den 12:e Maj 2012 körde 42,56 knop i snitt över 2 sekunder. Flygbåtarna som gick mellan Malmö - Köpenhamn gjorde på sin tid som mest 28 knop...

0 comments: