2014-06-16

Säsongen fullt igång på vår härliga klubb!!

Nu är det full fart på sommaren och även på SCK! Efter en härlig vår med bra vindar emellanåt och en rejäl vårstorstädning i början av maj av ett 20-tal flitiga medlemmar sitter allt på plats på klubben. Nytt larmsystem, fräsch slutmålad fasad, städade containrar, funktionsduglig båt, flaggorna i topp och med markeringsbojar och pinnar som ett konstverk ute på havet är det bara att njuta av klubbens fantastiska läge i den vackra  Klagshamnsnaturen och alla klubbens faciliteter som förenklar tillvaron för oss alla medlemmar. Vi hjälps åt att hålla rent och snyggt! Om något går sönder eller det kommer objudna gäster (inbrottstjuvar och vandalister är de enda objudna) ta ert ansvar och hör av er till någon i Styrelsen omgående. 

Det finns en liten gräsplätt vid sidan av omklädningsrummet.  Det är en bra yta att rigga på!  Ställ gärna bilarna på gruset istället.

Sommarens Surfskola har inte kommit igång i år, då självaste skolansvarige instruktören Ove brutit armen!! Hur sommaren ser ut i juli-augusti är ovisst ännu, då det bygger på att Ove kan vinkla handleden lite mer än 5 grader...

Ett nytt och spännande samarbete mellan Lommabuktens Windsurfingsällskap och SCK har startat upp i maj.  Ett glatt gäng unga förmågor mellan 7 och 17 år träffas varje Måndag kväll med instruktörerna Fredrik Sörling, Johan Bjerin och Ove Lendemar och tränar lättvinds-freestyle.  Vi använder Tricktionary II som kursplan och för bok på deltagarnas framsteg. Riktigt kul!  Hör av er om ni är intresserade. Ett perfekt tillfälle att som förälder slippa stå vid sidan om och titta på.  Hoppa i vattnet, hjälp till och lär dig på köpet nya grymma tricks.  Perfekt träning inför hårdvinden.

Tjejligan som är klubbens kvinnliga avdelning har också startat sina träningspass. Varje torsdag kl 17 ses vi tjejer på klubben och tränar och har kul ihop. Alla tjejer, damer, kvinnor är välkomna till dessa sköna kvällar. Några av tjejerna var med på RAN´s årliga träff på Öland under Kristihimmelfärdshelgen. RAN är en rikstäckande windsurfingförening för bara tjejer med ca 120 medlemmar. Varje år ses de för en glad, tjejig och inspirerande helg uppe på Öland. Detta år kunde även SCK sätta sitt namn på deltagarlistan. Det blev en superhärlig helg med massor av inspiration och nya vänner.

Styrelsen träffas 1 gång per månad och alla är välkomna att höra av sig med idéer och förslag på förbättring eller annat som kan gagna klubbens utveckling och framtid.

Och sist men inte minst...SCK FYLLER 30 ÅR!! Och det ska firas. Boka lördagen den 16 augusti. Då blir det PA-race under dagen och stor fest på kvällen. Håll ögonen öppna, mer info kommer!

Så...detta var allt för denna gång!!

Vi ses i Klagshamn:))
Paola


Riggningstips med Surf Spot för RAN-tjejerna på årliga mötet på Haga Park, Öland
Foto: Jan Lagerstedt0 comments: