2016-04-11

Surfskola 2017 och LördagsseglingarVill du lära dig segla på riktigt... glöm båten och och börja windsurfa!
Den mest rena och råa formen av segling.

Har du en gång planat på en windsurfingbräda är du fast!
Men "plana, va är de?".    Svar:  du rusar fram på vattnet,  adrenalinet och den totala närvaron får dig att förstå varför du kommit till denna värld.  Du har funnit din nya religion.

Men innan du planar är det några små steg som vi kan hjälpa dig med.

Nybörjar-/Fortsättningskurser sommar 2017:


v25    20-22   Juni  Nybörjare    17.00-20.00
v26    27-29   Juni  Nybörjare    17.00-20.00


v31    1-3      Aug  Nybörjare      17.00-20.00
v32    8-10    Aug   Nybörjare     17.00-20.00


Fortsättare.  format och tid öppet.  Hör av dig så anpassar vi.


Efter Nybörjarkursen kommer du behärska att windsurfa från punkt A till B, vända, samt kunna en del om säkerhet och hur du kan utvecklas vidare inom windsurfingen. Nybörjarkursen ska ses som en introduktion till sporten och alla kursdeltagare är därefter välkomna på lördagsseglingarna, se nedan.

Kurspris: 1100kr för 3 tillfällen á lite drygt 3 timmar,  du blir du även medlem i klubben året ut och kan nyttja våra medlemsförmåner.
Kurstillfällena 3 dagar efter varandra, men kan ändras pga väderförhållandena.  Lån av skor och våtdräkt ingår och klubben har nya och bra brädor och riggar för nybörjare. Du bör vara minst 13 år och skall vara simkunnig.  Vi tillämpar vindgaranti, dvs går det inte att genomföra kursen så tar vi igen dagen vid ett annat tillfälle.

Fortsättningskurser  2017:
För dig som gått nybörjarkursen och är taggad till tänderna och vill fortsätta utvecklas. 
Du lär dig bla. beachstart, gippa, helitack, upwind 360 etc och hur du riggar din utrustning optimalt. Det finns hur mycket som helst att lära så vi utgår från den enskilde deltagaren och tar dig vidare mot att bli en självständig windsurfare med egen utrustning.

Anmälan: skicka mail till ove.lendemar@zoho.com.
Ange namn, ålder, telefon, mailadress samt kursdatum du vill gå, så får du en bekräftelse.
Avgiften betalas vid första kurstillfället.

Frågor ring Ove 0760-91 08 30

Lördagsseglingar 2017

Har du gått kurs tidigare är detta ett utmärkt tillfälle att sätta de nyvunna kunskaperna lite djupare.
Vill du ha lite hjälp frågar du någon av oss som är på plats så brukar vi kunna lösa det mesta.

Lördagen 13 maj startar vi. Varje lördag från kl 12.00 ses vi på klubben och har kul ihop ute på vattnet. Vi kör på hela sommaren och så länge vädret är med oss.  Det finns nästan alltid någon
instruktör på vattnet som hjärna hjälper till.  Våga fråga!  Visserligen lite osvenskt men det lönar sig.
Varför stå och nöta på en helitack eller beachstart i all evighet när det går så otroligt mycket snabbare att fråga.
Vi surfar oavsett om det blåser 4 eller 14m/s.  Det går alltid att windsurfa!!  

Antingen har du egen utrustning eller så är du medlem och lånar från skolcontainern fritt om du är medlem.  Tänk dock på att skolutrustningen inte passar för vindar över 9-10m/s.

Skolcontainern hålls öppen för alla klubbmedlemmar och speciellt välkommen är du om du gått kurs hos oss tidigare för detta är nämligen en mycket bra möjlighet att komma vidare med din windsurfing, få lite tips och bygga upp ditt windsurfing nätverk.

Efter en göttig surfsession hänger vi lite i eller utanför klubbstugan och ofta grillar vi, käkar ärtsoppa eller knaprar i oss lite pizza från hovleverantören i Klagshamn. Välkomna... ju fler som är på vattnet desto roligare är det.  

Tjejligan 2017
Lördagen 13 maj startar även Tjejligan sin fjärde säsongsträning. Alla tjejer, kvinnor, flickor och damer är välkomna från kl 12.00. Vi är på olika nivåer så vi lär och hjälper varandra på land och i vattnet. Huvudsaken är att vi har kul och tränar ihop och visar att sporten även passar tjejer.
Efter träningen blir det en stunds återkoppling över en kopp te och lite häng med de andra medlemmarna, se Lördagsseglingar.

För mer information kontakta Paola 0768-91 11 49 eller paola.lendemar@zoho.com

0 comments: