2017-08-20

Hej alla glada surfare!   Dags för en VINDMÄTARE värdig 2000 talet !!


Hösten börjar närma sig och med det vindarna. Ett kärt gammalt spörsmål har återigen puttrat upp till ytan och nu ska vi äntligen göra slag i saken. 
Surfclub Klagshamn skall införskaffa en online vindmätare (ja, ni läste rätt). Tiden och tekniken har hunnit ikapp oss så nu finns det färdiga lösningar på marknaden sedan ett tag som inte kräver fast uppkoppling med kabel.

Holfoy.com är den väderstation som klubben  har beslutat sig för och den består av en vindmätare samt en kamera. Hela stationen drivs av solceller som även passar sig för vårt tradiga vinterklimat. Gå in på http://holfuy.com/en/data/214 så ser ni hur datat presenteras för 
skärmflygarklubben Parapente syd på Hammars backar.  Vår mätare kommer läggas in på Holfoy:s hemsida http://holfuy.com/en/map.php?mode=wind&la=57.84034&lo=14.29565&z=6   och vi kan lägga in den på klubbens hemsida också.  Dessutom finns det färdiga appar från Holfuy för iPhone och Android som kan laddas ner.

Med denna utrustning får vi som windsurfar i Klagshamn perfekta förutsättningar att se exakta väderförhållanden innan man packar bilen och ger sig ut. 
Vi kommer även se vattenförhållandena via kameran samt om det är fler som är ute och surfar. 
Väderstationen skickar vindförhållandena i realtid och kamerabilder var 10:e minut.

Väderstationen med ovan komponenter kostar cirka 12 000 kr.  En mindre årlig driftkostnad tillkommer, klubben tar denna.  

Med detta utskick startar vi en INSAMLING för att höja Klagshamn som surfspot och lösa denna urgamla fråga.

BIDRA EKONOMISKT,  LUTA DIG TILLBAKA OCH SE DETTA UNDER HÄNDA!    
KAN DE BLI ENKLARE?

Då detta är en ganska tung investering för Surfclub Klagshamn, och det gynnar ALLA som surfar i Klagshamn, ber vi därför alla som har råd eller lust att bidra till insamlingen. Då många har framfört detta önskemål genom tiderna har vi inga anledningar att tro att vi inte ska nå vårt mål.

Så!  Skänk nu ett bidrag till väderstationen för att höja kvaliteten på din surf genom att sätta 
in ditt bidrag på följande Plusgirot 34 30 87-3
Det går även att Swisha till 0760 91 08 30  

En ungefärlig summa som kommer att ta oss i hamn är 200 kr per person.  
Alla som bidrar med minst 500kr kommer att få ett permanent hedersomnämnande på hemsidan,
ni är hjältar.

Märk ditt bidrag med “Väderstation”

Mvh / Styrelsen, Surfclub Klagshamn
via projektteamet:  Ove, Robert, Peter, Thomas och David.

0 comments: